Afspraak maken

[gravityform id="5" title="false" description="false" ajax="true"]

Advocaat ontslagrecht

U bent ontslagen maar u bent het daar niet mee eens óf een (dreigend) ontslag hangt in de lucht en in beide gevallen heeft u geen idee waar u aan toe bent of recht op heeft.

Ook als werkgever komt u wel eens in aanmerking met ontslag. Waarbij de belangen voor de werkgever tegengesteld zijn aan die van een werknemer kunnen wij u in beide gevallen helpen.

Schakel een advocaat gespecialiseerd in het ontslagrecht in. Onze advocaten staan u bij met advies en ondersteuning bij een ontslag of een mogelijk ontslag.

Als u bent ontslagen maar het daar niet mee eens bent kunt u in beroep gaan en daarbij een advocaat inschakelen. Ook wanneer u een werknemer ontslaat volgt een procedure. Een advocaat ontslagrecht zorgt voor de nodige juridische begeleiding en helpt bij het afhandelen van de ontslagprocedure.

De specialisten van Ontslagtoets.nl hebben jarenlange ervaring in het geven van advies over onder andere arbeidsrecht. Wij adviseren u graag en beantwoorden uw vragen.

Onze klanten aan het woord

[referenties_3]

Eerste consult gratis!

Vrijblijvend inzicht in uw situatie en mogelijkheden

[gravityform id="17" title="false" description="false" ajax="true"]
Direct persoonlijk contact?
0183-745340 info@ontslagtoets.nl

Redenen ontslag

Er zijn verschillende redenen voor het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Een advocaat ontslagrecht helpt u bij het ordenen van alle zaken en ondersteunt u in de procedure.

De redenen voor het eindigen van een arbeidsovereenkomst zijn divers. Zo zijn er de volgende ontslagredenen:

  • Bedrijfseconomische redenen
  • Disfunctioneren
  • Verstoorde arbeidsrelatie
  • De ‘H-grond’
  • Ontslag op staande voet
  • Ontslag na twee jaar arbeidsongeschiktheid
  • Ontslag tijdens zwangerschap
  • Verwijtbaar handelen of nalaten
  • Faillissement
  • Collectief ontslag
Klik hier voor meer informatie over de redenen voor ontslag.

Onze begeleiding

De specialisten van ontslagtoets.nl helpen u als werkgever of werknemer en nemen de zorg bij u uit handen.

  • Eerste consult gratis, zonder verplichtingen
  • Vaste prijzen, direct helder
  • Goed bereikbaar, telefonisch en per mail
  • Ruime ervaring, van arbeidsrechtadvocaten
  • Hoge klanttevredenheid, daar gaat het om
Bel ons direct
Plan afspraak in

Manieren van ontslagprocedure

Een ontslagprocedure kan op drie manieren plaatsvinden.

  • De eerste manier is buitengerechtelijk, dus buiten de rechtszaal.
  • De tweede manier is gerechtelijk, dus binnen de rechtszaal.
  • De derde manier is een combinatie van buitengerechtelijk en gerechtelijk.

Een advocaat ontslagrecht behartigt in dit proces uw belangen als werkgever of werknemer. Hij of zij beoordeelt de situatie, geeft hierin juridisch advies en onderneemt de juiste stappen voor het terugdraaien of het bereiken van het uiteindelijke ontslag.

In beide situaties is het ontslag voor zowel werkgever als werknemer natuurlijk erg vervelend. Een ontslag is een onzekere situatie die vragen met zich meebrengt, dit is ook de reden dat het goed is een advocaat ontslagrecht in te schakelen, hij of zij heeft eerdere zakengedaan en kan zo de juiste stappen in het proces nemen.

Zo weet u zeker dat alles straks goed is geregeld. Een fijn en veilig idee in een onzekere tijd als u te maken heeft met een ontslag.

Procedure rechtszaak

De procedure van een ontslag verloopt in principe altijd volgens dezelfde stappen. Als eerste wordt er een verzoekschrift ingediend bij de rechter, dit is een brief naar de rechtbank met het verzoek tot ontslag. Het is daarmee de start van de procedure. Vaak wordt in de brief ook de reden van het verzoek vermeld.

Vervolgens volgt een oproep voor de zitting, in deze brief staat de datum van de zitting. Hierna gaat de advocaat aan de slag met het verweerschrift. Ook kunnen hieraan bewijsstukken worden toegevoegd, die kunnen bewijzen dat het ontslag bijvoorbeeld terecht of onterecht is.

Daarna volgt de zitting in de rechtbank, de advocaat ontslagrecht vertegenwoordigt de werknemer of werkgever tijdens de zitting. Vaak probeert de rechter om met de werknemer en werkgever tot een oplossing te komen waarmee beide partijen instemmen, dit wordt een schikking genoemd. Als dit niet lukt gaat de rechter over tot een uitspraak, die later volgt. De uitspraak wordt per brief naar de advocaat gestuurd. Als de werkgever of werknemer het niet eens is met de uitspraak kan er voor worden gekozen om in hoger beroep te gaan. De zaak wordt dan opnieuw beoordeeld door een hogere rechter.

Bel ons direct
Plan afspraak in

Wij adviseren u graag

Onze advocaten geven u graag advies over ontslag en de procedure die hieraan vast zit. Onze specialisten doen er alles aan om u het juiste advies te geven. Voor alle vragen rondom ontslag kunt u bij ons terecht. Neem telefonisch contact op of plan vandaag nog een afspraak in!

Bel gratis 0183-745340
Plan online uw afspraak in
Advocaat ontslagrecht - Gerold Kroon Ontslagtoets - Henk Folkers

Elke werkdag bereikbaar van 8:30 – 21:00 uur Bel ons direct of plan een afspraak in

Bel gratis 0183-745340
Plan online uw afspraak in