Afspraak maken

[gravityform id="5" title="false" description="false" ajax="true"]

Advocaat arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een complexe verzameling van wetten en daaraan gebonden regels. Het is logisch dat u niet weet waar u moet beginnen. Daarom is het goed om een advocaat arbeidsrecht in te huren mocht dit nodig zijn. Hij of zij is namelijk gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontslagrecht. Het is raadzaam om daarom een advocaat arbeidsrecht in te huren wanneer u in een ontslagprocedure zit.

Een advocaat arbeidsrecht is bovendien goed op de hoogte van alle wijzigen binnen het arbeidsrecht. Dit gaat dan over de arbeidsrechtelijke wetgeving en de jurisprudentie. De jurisprudentie is de verzameling van alle uitspraken binnen een bepaald rechtsgebied. Dit kan worden geraadpleegd bij het doen van een uitspraak. Het is eigenlijk het vergelijkingsmateriaal binnen het arbeidsrecht.

Advocaat Arbeidsrecht - Ontslag

Onze klanten aan het woord

[referenties_3]

Eerste consult gratis!

Vrijblijvend inzicht in uw situatie en mogelijkheden

[gravityform id="17" title="false" description="false" ajax="true"]
Direct persoonlijk contact?
0183-745340 info@ontslagtoets.nl

Verschil arbeidsrecht en ontslagrecht

Het verschil tussen arbeidsrecht en ontslagrecht is dat het ontslagrecht een onderdeel is van het arbeidsrecht. Arbeidsrecht betreft niet alleen ontslag, maar bijvoorbeeld ook een arbeidsgeschil, CAO, Arbeidsomstandighedenwet of Arbeidstijdenwet. Daarnaast de WET Gelijke Behandeling. Het is dus een breed vakgebied waarbij allerlei zaken een rol kunnen spelen.

Een advocaat arbeidsrecht heeft verstand van alle onderwerpen binnen het arbeidsrecht. Hij of zij is hier dagelijks mee bezig. Dit geeft zekerheid bij een zaak die te maken heeft met arbeidsrecht. Het is een complex vakgebied waarbij de nodige kennis van groot belang is.

Onze begeleiding

De specialisten van ontslagtoets.nl helpen u als werkgever of werknemer en nemen de zorg bij u uit handen.

  • Eerste consult gratis, zonder verplichtingen
  • Vaste prijzen, direct helder
  • Goed bereikbaar, telefonisch en per mail
  • Ruime ervaring, van arbeidsrechtadvocaten
  • Hoge klanttevredenheid, daar gaat het om
Bel ons direct
Plan afspraak in

Procedure rechtszaak

De procedure van arbeidsrecht verloopt eigenlijk altijd volgens dezelfde stappen. Er wordt als eerste een verzoekschrift ingediend bij de rechter, door één van de twee partijen. Hiermee start de procedure. De redenen van het verzoek worden vaak vermeld in deze brief.

In een brief van de rechtbank wordt vervolgens een oproep voor de zitting gedaan. De advocaat kan hierna aan de slag met het verweerschrift. Hierbij kan een pleidooi worden gehouden en eventuele bewijsstukken kunnen worden aangevoerd. Vervolgens vindt de zitting plaats.

De advocaat arbeidsrecht vertegenwoordigt hierbij de werkgever of werknemer. Hierna gaat de rechter vragen stellen en een zo duidelijk mogelijk beeld van de situatie schetsen, alle belangen en bewijzen worden hierin meegenomen.

Als het niet lukt tot een oplossing te komen met wederzijdse goedkeuring gaat de rechter een uitspraak doen. Hier gaat enige tijd overheen, de uitspraak volgt niet tijdens de zitting maar later. Het resultaat van de uitspraak wordt verstuurd naar de arbeidsrecht advocaat.

Wanneer één van de twee partijen het niet eens is met de uitspraak kan er voor worden gekozen om in hoger beroep te gaan, de zaak wordt dan beoordeeld door een hogere rechter.

Bel ons direct
Plan afspraak in

Advies van Ontslagtoets.nl

Wij adviseren u graag over alle mogelijke casussen binnen het arbeidsrecht. Laat ons uw vragen beantwoorden en een passend advies geven, we denken graag met u mee. Voor al uw advies over arbeidsrecht kunt u bij ons terecht, maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op.

Bel gratis 0183-745340
Plan online uw afspraak in

Advocaat arbeidsrecht - Gerold Kroon Ontslagtoets - Henk Folkers

Elke werkdag bereikbaar van 8:30 – 21:00 uur Bel ons direct of plan een afspraak in

Bel gratis 0183-745340
Plan online uw afspraak in